Mercedes je v Monaku nedostižný, obává se Verstappen

Mercedes je v Monaku nedostižný, obává se Verstappen

Stříbrné šípy jasně ovládly zejména druhý trénink na nedělní jubilejní GP Monaka. Red Bull Mercedes nedohoní, brousí si však zuby na Ferrari.

Max Verstappen (2./6.)

Nizozemský závodník se v prvním tréninku vmáčknul mezi piloty Mercedesu. Velkou část druhého tréninku však vynechal kvůli poškození. Věří, že jeho vůz má větší potenciál, než odpoledne ukázalo.

„Myslím, že pořád jsme rychlí. Ve druhém tréninku, kdy všichni nasadili čerstvé gumy, jsme měli po nasátí úlomků jiných vozů rozbitý chladič. Museli jsme ho vyměnit, ale jinak to bylo v pohodě. Myslím, že Mercedes je příliš rychlý. Ale mezi druhým a třetím místem je velká mezera, tu bychom měli vyplnit.

Po výměně chladiče jsme si pohráli s nastavením. Zkusili jsme, jestli to bude fungovat. Nevyšlo to, ale aspoň víme, že při vrácení se k původnímu nastavení to nebude špatné. Vyvážení vozu je OK. V televizi pochopitelně uvidíte především negativní věci. V tréninku se zkrátka zkouší všechno možné, něco se vyplatí, něco ne,“ nedělal si Verstappen z tréninků těžkou hlavu.

Pierre Gasly (6./4.)

Také Gasly zůstává po čtvrtku optimistou. Byť je Mercedes mimo dosah, pozice druhého nejlepšího týmu by v Monaku mohla být kořistí Red Bullu.

„Myslím, že to byl dobrý den. První trénink byl obtížný, ale před druhým jsme provedli nějaké změny. Auto se pak hodně zlepšilo. Je jasné, že naším soupeřem je tu hlavně Ferrari. Mercedes je daleko vpředu, ale uvidíme, co se nám v sobotu podaří.

Máme za sebou pozitivní den, jen je škoda, že Max nemohl najet více kol. Myslím ale, že se můžeme ještě zrychlit,“ věří Gasly.

Foto: Getty Images / Michael Regan

Doporučujeme

Články odjinud