Mercedes je tady rychlejší na rovinkách a v rychlých zatáčkách, přiznává Vettel

Mercedes je tady rychlejší na rovinkách a v rychlých zatáčkách, přiznává Vettel

Ferrari podle Sebastiana Vettela v kvalifikaci na Velkou cenu Rakouska na Red Bull Ringu na Mercedes ztrácelo jak z pohledu maximální rychlosti na rovinkách, tak také v rychlých zatáčkách.

Mercedes v Rakousku nasadil na svůj vůz další velká vylepšení poté, co už minulý týden ve Francii přišel se specifikací 2.1 svého motoru. Tentokrát vylepšil svůj vůz z pohledu aerodynamiky. I díky tomu v dnešní kvalifikaci za sebou oba piloti nechali třetího Vettela z Ferrari o tři desetiny sekundy.

„Je to velmi těsné, není tu příliš mnoho zatáček, ale z toho, co jsme viděli, ztrácíme v prvním sektoru, a pak hlavně ve třetím sektoru. Mercedes je velmi rychlý v sedmé zatáčce. Vypadá to, že v tom výjezdu do kopce mají vyšší rychlost. Myslím, že tam ztrácíme nejvíce. Jsou to rychlé zatáčky 7 a 9, tedy předposlední zatáčka,“ řekl Vettel.

Vettel věří, že v nadcházejících závodech může být výhoda znovu na straně Ferrari, jelikož Mercedes nyní nasadil dvě vylepšení, zatímco Ferrari jede s více méně podobným vozem jako ve Francii.

„Z pohledu nových dílů máme svůj vlastní kalendář. Tlačíme jak nejvíc to jde, musíme se ale ujistit, že to, co na vůz nasadíme, nás zrychlí. Je to trvalá výzva. V posledních dvou kvalifikacích měl Mercedes navrch. Může se to otočit. Musíme se dívat na sebe, vždy si můžete vzít něco z toho, co ostatní nasadí na svůj vůz, to neplatí jen o Mercedesu, platí to na všechny týmy,“ dodal.

Räikkönen měl problém s nedotáčivostí vozu

Spolu s Vettelem bude ve druhé řadě na roštu Velké ceny Rakouska jeho týmový kolega z Ferrari Kimi Räikkönen, který na nejrychlejšího Valtteriho Bottase ztratil přes půl sekundy.

„Samozřejmě to není ideální výsledek, ale je slušný. V posledních dvou zatáčkách jsem měl trochu potíže s nedotáčivostí, abych s vozem zatočil a udržel si rychlost do zatáčky, kromě toho to bylo dobré. Samozřejmě je vždy co zlepšovat a vždy můžete jet rychleji. Dnes jsme odvedli maximum, ale nestačilo to,“ řekl Räikkönen.

„Zítra je jiný den, víme, že občas je kvalifikace jiná než závod. Budeme startovat na jiné směsi pneumatik než naši soupeři, takže bude zajímavé sledovat, jak to dopadne. Toto je velmi specifický okruh, časy na kolo jsou malé, takže očekáváme, že všichni budou velmi blízko. Díky další DRS zóně bude předjíždění jednodušší. Snad budeme mít v neděli silnější auto.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud