Mercedes je opatrný, za favorita se zatím nepovažuje

Mercedes je opatrný, za favorita se zatím nepovažuje

Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff bagatelizuje označování Mercedesu za favorita letošní sezony, které se objevilo po působivém výkonu týmu v prvních zimních testech tohoto roku.

Mercedesu se ve španělském Jerezu podařilo najet nejvíc kilometrů ze všech a během posledního dne testů se dokonce stáj pokusila o simulaci závodu. Konkurentům od Ferrari a McLarenu se v počtu odjetých kilometrů rovněž dařilo, ovšem totéž se nedá tvrdit o obhájcích obou titulů od Red Bullu, kteří měli velké problémy se spolehlivostí. I přes úspěch v Jerezu se však Mercedes nepovažuje za favorita.

"Pokud se podíváte na poslední sezony, favorité z prvních dní testování pak ne vždy byli ve stejné pozici v prvním závodě," říká Toto Wolff. "Myslím, že teď musíme být hlavně opatrní, a to především v prvních fázích. Několik dalších týmů vypadalo v různých oblastech silně, ale ještě nějakou dobu nebudeme pořádně vědět, jak na tom kdo je. Troufám si tvrdit, že dokonce ani během prvních několika závodů."

Největší problém nastal pro Merceds v Jerezu hned první den, a to ve chvíli, kdy došlo k poruše předního přítlačného křídla na voze Lewise Hamiltona. Týmu se však do druhého dne podařilo potíže odstranit. Po skončení testů dokonce Wolff přiznal médiím, že jeho svěřenci najeli víc kilometrů, než bylo v plánu.

"Po prvním dni se zdálo, že to bude těžké, ale od té doby auto fungovalo spolehlivě. Co se týče počtu najetých kilometrů, řekl bych, že jsme dokonce předběhli plán, ovčem pokud vezmeme v úvahu ty drobnosti, se kterými jsme se trápili, a výzvy, které před sebou ještě před prvním závodem máme, myslím, že jsme zhruba tam, kde jsme předpokládali, že budeme. Zatím opravdu nemůžeme hodnotit rychlost, to je samozřejmě po prvních testech normální. Doufejme, že budeme mít jasněji po prvním týdnu testů v Bahrajnu," dodal sportovní ředitel Mercedesu.

Doporučujeme

Články odjinud