Mercedes hodně pracuje na příští sezóně, ale tu letošní neodepisuje

Mercedes hodně pracuje na příští sezóně, ale tu letošní neodepisuje

Inženýři Mercedesu stále pracují na letošním monopostu a vyvíjejí ho, i když ho často používají pro testování dílů určených pro příští rok.

Mercedes si už těžko může dělat ambice na postup v šampionátu konstruktérů, čtyři závody před koncem ztrácí na Lotus 119 bodů. Ovšem páté místo zaručené nemá, protože od šestého Sauberu ho dělí jen 20 bodů. Proto zatím neukončil vývoj letošního vozu.

"Musíme mít vyvážený přístup," uvedl šéf týmu Ross Brawn pro Autosport. "Náš tým pro šasi připravuje auto pro příští rok a jsou tu jisté směry, které si chce potvrdit."

"Změny aerodynamiky, které jste viděli v pátek dopoledne na zadním křídle (dvojité DRS), jsou primárně určené pro příští rok. Takže je to takový mix. Nechceme obětovat zbytek sezóny pro příští rok, ale klademe na něj důraz (na rok 2013)."

"V Suzuce jsme měli dvě různé geometrie zadního zavěšení a další důležité rozdíly, takže tyto věci zapojujeme do programu. Ale i tak chceme odvést ve zbytku sezóny slušný výkon."

Testovat novinky pro příští rok bude Mercedes i během zbývajících závodních víkendů. Brawn věří, že nadcházející tratě budou vozu vyhovovat více než ty předchozí.

Doporučujeme

Články odjinud