Mercedes GP přiznal, že o Schumachera usiluje

Má ale další alternativy.

Mercedes GP doposud odpovídal vždy vyhýbavě na otázky týkající se jednání s Michaelem Schumacherem, nyní ale jednoznačně přiznal, že po službách bývalého mistra světa touží.

Ředitel týmu Nick Fry uvedl pro Times, že by Schumacherův návrat "byl velmi dobrý pro náš tým. K dispozici je stále ještě několik jezdců, pokud by se Michael rozhodl nejezdit. Pak jsou tu alternativy, s kterými bychom byli spokojení."

Schumacher sice letos v září prodloužil konzultantskou smlouvu s Ferrari, prezident Maranellských Luca di Montezemolo ale řekl, že by neměl problém s jejím předčasným ukončením.

Ačkoliv různé zdroje uváděly, že se Schumacher s Mercedesem už dohodl, představitelé týmu až doposud odmítali potvrdit, že s bývalým pilotem Ferrari vůbec jednají.

Při včerejší prezentaci Virginu Racingu Timo Glock vyjádřil přesvědčení, že o Schumacherově návratu bude rozhodovat zdravotní stav.

"Nemám o tom žádné informace," řekl. "Můj osobní názor je takový, že se v příštím roce do formule 1 vrátí, pokud nebude mít potíže s krkem nebo zády. Pokud doktoři řeknou, že je OK, jsem si stoprocentně jistý, že se vrátí."

Doporučujeme

Články odjinud