Mercedes GP potvrdil Nica Rosberga v roli závodního pilota

Na týmového kolegu si musí počkat.

Tým Mercedes Grand Prix dnes potvrdil angažování Nica Rosberga na místo závodního pilota pro rok 2010. Německý jezdec přišel do Brackley z týmu Williams.

"Jsem opravdu rád, že budu součástí znovuzrození Stříbrných šípů v roce 2010 jako pilot Mercedesu," uvedl Rosberg. "Žádná jiná značka ve formuli 1 nemá v motorsportu tak dlouhou a úspěšnou tradici."

"Jsem velmi hrdý, že budu jezdit pro tým Mercedesu a pracovat s Rossem Brawnem. Jsem motivovaný více než kdy jindy a nemůžu se dočkat, až začnu testovat s novým Stříbrným šípem a pojedu první závod sezóny 14. března 2010 v Bahrajnu."

Původně se měl Rosberg stát týmovým kolegou Jensona Buttona, ten ale z bývalého Brawnu GP přestoupil k McLarenu, a tak tým mohl dnes potvrdit pouze jednoho jezdce.

"Jsme nadšení, že můžeme v našem týmu Mercedes přivítat Nica Rosberga," uvedl Ross Brawn. "Velmi se těšíme na spolupráci s ním. Nico je velký talent a se čtyřmi roky zkušeností z formule 1 bude pro náš tým přínosem od samého začátku."

"Měl jsem to potěšení pracovat s jeho otcem Kekem během jeho kariéry ve formuli 1 a je skvělé, že jde Nico v jeho stopách. Sezóna 2009 byla ve formuli 1 Nicova nejlepší a těším se na jeho další vývoj s námi u Mercedesu příští rok."

Rosberg pomůže Mercedesu splnit neoficiální cíl, tým stuttgartské automobilky bude reprezentovat německý pilot.

"Nica jsem viděl závodit s Lewisem Hamiltonem na motokárách a později v podpůrném programu série DTM, znám ho od malička," řekl Norbert Haug. "Od začátku bylo zřejmé, že z něj bude závodní pilot a my jsme rádi, že po čtyřech letech u Williamsu bude jedním z našich jezdců u Mercedesu."

"Náš nový začátek je o to příjemnější, když máme v našich řadách tak talentovaného a sympatického jezdce, jakým je Nico. Nico má pozitivní ambice a my také. Společně chceme dosáhnout velkých úspěchů. Opravdu se těším na spolupráci s ním."

Doporučujeme

Články odjinud