Mercedes doufá, že se dnes nebude opakovat situace z loňska

Mercedes doufá, že se dnes nebude opakovat situace z loňska

Mercedes neočekává, že by měl mít dnes problémy s pneumatikami. I když se v Monaku vloni trápil, výsledky včerejší kvalifikace poukazují na to, že letošní W03 bude trati celkem vyhovovat.

Nico Rosberg bude do Velké ceny Monaka startovat z první řady, Michael Schumacher po penalizaci přišel o pole position a odstartuje tak ze šestého místa. V loňském roce se však během GP Monaka oba jezdci potýkali s velkou degradací pneumatik. Pro letošek by ale tento problém měl být vyřešen.

"Rozhodně jsme se na závod dobře připravili a udělali jsme několik nastavení, abychom byli v lepší kondici a abychom se o pneumatiky starali lépe než vloni," říká mladší z pilotů. "To je důvod, proč mám s blížícím se závodem celkem uspokojivý pocit."

Schumacher svého týmového kolegu ještě doplnil: "Letos jsme naše auto už viděli. V úvodu sezony jsme zažili pár vrcholů i pádů, dokud jsme nepochopili, jak se musíme vypořádat s podmínkami. Teď ale víme, co se tady vyžaduje, takže by to už mělo být dobré."

Optimisticky se tváří i šéf týmu Ross Brawn. "Samozřejmě nemáme žádné záruky a celý tým je si vědom té možnosti. Vylepšili jsme něco z techniky, kterou používáme, abychom vyzkoušeli a posoudili to, jak na tom budeme s pneumatikami během závodu."

Brawn sice doufá, že většinu problémů tým už dokázal odstranit, neví však, jestli to bude v závodě stačit. "Abychom zjistili, jestli budeme dostatečně rychlí, musíme počkat a uvidíme. Nechceme ale zažít stejnou situaci jako vloni, kdy jsme po šesti nebo osmi kolech zničili zadní pneumatiky," dodává.

Doporučujeme

Články odjinud