Mercedes dostane alespoň data z testu

Mercedes dostane alespoň data z testu

Pirelli poskytne zprávy ze silverstonského testu i týmu Mercedes, který má zákaz se ho zúčastnit v rámci trestu za nelegální test z Barcelony.

Pirelli přiveze do Silverstonu nové pneumatiky kombinující loňskou konstrukci s letošními směsmi, které chce nasazovat od GP Maďarska.

"Týmy budou mít velmi jasný testovací program pneumatik," řekl sportovní šéf italské značky Paul Hembery pro Autosport. "Musí jezdit s tím, s čím jim řekneme."

Protože se jedná o loňské konstrukce, nebude Mercedes na Hungaroringu navzdory své absenci v testu zcela nepřipravený. Navíc dostane data ze Silverstonu.

"Co se týče vlivu na aerodynamiku a nastavení, má Mercedes hodně dat o těchto pneumatikách z loňského roku. Nicméně my poskytneme všem týmům stejnou zpětnou vazbu. Díváme se na stejná data, takže všichni dostanou stejné informace," dodal Hembery.

Mercedes samozřejmě lituje, že v Silverstonu nesmí testovat, ale šéf týmu Ross Brawn potvrdil, že má s čím pracovat. "Podíváme se na své zkušenosti. V Brazílii (2012) jsme provedli nějaká srovnání pneumatik 2012 a 2013, takže ty data studujeme," vysvětloval.

"Z loňského roku známe pneumatiky 2012 celkem dobře a také tu pořád jsou pneumatiky 2012 pro aerodynamický tunel. Neočekáváme, že ty změny budou dramatické, ale myslím, že změna konstrukce bude to nejdůležitější."

Doporučujeme

Články odjinud