Mercedes dnes nešlo dohnat, myslí si Bottas. Massa si stěžuje na vůz

Mercedes dnes nešlo dohnat, myslí si Bottas. Massa si stěžuje na vůz

Williams v kvalifikaci na GP Německa obsadil druhé a třetí místo.

Valtteri Bottas dnes v kvalifikaci na Velkou cenu Německa dokázal napodobit svůj úspěch z Red Bull Ringu, když letos podruhé odstartuje z první řady. Nestačil pouze na Nica Rosberga z Mercedesu.

Podle Bottase však dnes tým z Grove na zisk pole position neměl. „Musíme být znovu velmi spokojeni s výsledkem, kterého jsme jako tým dosáhli,” řekl Bottas.

„Myslím, že mercedesy jsou stále vpředu. Moje závěrečné kolo bylo bezchybné a bylo opravdu dobré, takže jsem dnes z vozu dostal maximum. Je opravdu skvělý pocit být součástí týmu, jelikož jdeme správným směrem. Stále se snažíme být lepší a lepší a zítra se pokusíme odvést skvělou práci a získat maximální počet bodů.”

Z pohledu Williamsu to byla povedená kvalifikace. Ze třetí pozice totiž do závodu vyrazí Felipe Massa, který za Bottasem zaostal o tři desetiny sekundy, během kvalifikace však měl drobné problémy.

„Měl jsem problém poskládat dobré kolo, něco se dělo s pneumatikami, neměl jsem proto bezchybné auto a nemohl zajet skvělé sektorové časy,” řekl Brazilec, který vybojoval na Red Bull Ringu pole position. „Auto nebylo z pohledu nastavení stoprocentní a Valtteri zajel velmi dobré kolo. S výsledkem jsem však stále velmi spokojen.”

Doporučujeme

Články odjinud