Mercedes chystá pro bahrajnské testy řadu vylepšení | Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Mercedes chystá pro bahrajnské testy řadu vylepšení

Ve čtvrtek se v Bahrajnu rozjede druhé kolo předsezonních testů formule 1 a Mercedes před blížící se první grand prix jede v přípravách na plno.

Stříbrné šípy mají do Bahrajnu přivést velký balíček vylepšení a jejich letošní monopost by tak měl krátce po testování v Barceloně projít první výraznou proměnou. Informaci přinesl web racingnews365.com s odvoláním na slova novináře Toma Clarksona.

Naopak u Ferrari se předpokládá odlišný přístup.

„Pro Bahrajn můžeme očekávat opravdu velký upgrade od Mercedesu, bude to jiný vůz. U Ferrari se naopak předpovídá, že přivezou specifikaci B svého vozu. Podobně to udělali v roce 2019, kdy se na prvních testech objevili se základní verzí a pro další testy přivezli téměř zcela jiné auto,“ uvedl Clarkson v podcastu F1 Nation.

Formule 1 se v Bahrajnu 10. března vrátí na televizní obrazovky. Na rozdíl od testování ve Španělsku budou moci fanoušci dění v Sachíru sledovat živě a na vlastní oči tak dostanou šanci přesvědčit se o aplikaci vylepšení nejenom u Mercedesu, ale i u ostatních stájí.

Jen deset dnů po startu testů se pak v Bahrajnu pojede první závod sezony 2022, ve které „královna motorsportu“ vstupuje do své nové éry technických předpisů. Tehdy fanoušci dostanou první šanci poodhalit reálnou výkonnost jednotlivých týmů.

Doporučujeme

Články odjinud