Mercedes čelí nejen problémům se spolehlivostí, nýbrž i s pneumatikami

Mercedes čelí nejen problémům se spolehlivostí, nýbrž i s pneumatikami

Lewis Hamilton se při premiérovém startu v barvách Mercedesu o dvě pozice propadl a nakonec si dojel pro páté místo. Týmového kolegu Nica Rosberga z úvodního podniku vyřadila elektronika.

Lewis Hamilton v dnešní kvalifikaci příjemně překvapil, když si vyjel třetí místo na startu do Velké ceny Austrálie. Po zahájení závodu se ovšem postupně o dvě místa propadl. Během grand prix pak ještě musel přejít ze strategie dvou zastávek v boxech na třízastávkovou strategii a do cíle pak dojel na místě pátém.

"Myslím, že je to skvělé, jsem opravdu šťastný," zněla Britova první slova. "Domnívám se, že je to o poznání lepší, než to, co jsme u prvního závodu sezony předpokládali. Pro začátek je to tedy dobrá pozice. Plánujeme si všechno znovu projít, abychom se pokusili zjistit, proč jsme na ostatní ztráceli. Myslím ale, že chlapi odvedli fantastickou práci, abychom měli tu rychlost, jakou máme," chválí Lewis kolegy z Mercedesu.

Ačkoliv v kvalifikaci Hamilton neobstál jen ve srovnání s red bully, v závodě už podlehl i oběma jezdcům Ferrari a Kimimu Räikkönenovi z Lotusu. "Auto vypadalo fakt dobře, takže opravdu nevím, jak mohli ostatní ujíždět tak rychle. Zapracujeme na tom a doufejme, že se do takové fáze taky nakonec dostaneme."

Pro Nica Rosberga závod skončil už v sedmadvacátém kole, kdy ho zradila technika. "Můj závod ukončil problém s elektronikou, což je škoda, protože jsem jel na dvě zastávky a byl jsem v dobré pozici, abych získal slušný počet bodů," zalitoval mladý Němec.

"Je spousta pozitiv, které si můžeme z tohoto víkendu odnést," dodává. "Přes zimu tým vybudoval solidní auto. V kvalifikaci jsme nasadili dobré tempo a na mokru vůz fungoval skvěle. Vypadá to, že jsme začali stahovat ztrátu na lídry a na tom teď můžeme stavět."

Vedení stáje však přiznává, že úplně ideální situace zase není. Mercedes stále čelí problémům se spolehlivostí, což potvrdilo dnešní Rosbergovo odstoupení, a navíc se přidal i jistý problém s pneumatikami. Po nasazení střední směsi totiž nebyl vůz zrovna ideálně vyvážený. "O chování pneumatik budeme muset ještě popřemýšlet a v následujících dnech se ho budeme pokoušet pochopit," komentoval situaci Ross Brawn. 

Doporučujeme

Články odjinud