Mercedes by mohl bojovat s top týmy už letos, míní Hamilton

Mercedes by mohl bojovat s top týmy už letos, míní Hamilton

Lewis Hamilton vyjádřil přesvědčení, že tým Mercedes nemusí být úspěšný až příští rok s novými motory. Bojovat o vítězství by mohl už letos.

Hamilton sice loni deklaroval, že letos neočekává boj o nejvyšší příčky, ale při návštěvě Mercedesu ve Stuttgartu dodal, že to nepovažuje za nemožné.

"Myslím, že letošní rok bude zajímavý, bude to zajímavá cesta," řekl. "Ale myslím, že to bude cesta, kterou si užiju. Žiju proto, abych vítězil."

"Na tom pracuji každý rok, takže na tom budeme pracovat i letos. Samozřejmě bude těžké soutěžit s týmy, které jsou už vpředu, jako jsou Red Bull, McLaren a Ferrari, ale nemyslím, že je to nemožné."

Hamilton takto hovořil, protože se s Mercedesem nesetkal pracovně poprvé až tento týden. Přípravy na novou sezónu začaly už dříve a povzbudily ho.

"Byl jsem v Brackley na začátku prosince, pokládal jsem hodně otázek a snažil se zapojit co nejvíce v tom omezeném čase, který jsem tam měl," prozradil.

"Bylo skvělé vidět, jak jsou všichni nadšení. Vypadalo to, že je tu obrovská motivace situaci otočit. Dodali mi hodně motivace pro zimu."

Doporučujeme

Články odjinud