Mercedes bude s McLarenem dál spolupracovat, ale brzy asi vztah omezí

Mercedes bude s McLarenem dál spolupracovat, ale brzy asi vztah omezí

Nové motory staví Mercedes do pozice, kdy potřebuje co nejvíce informací od svých týmů, na druhé straně musí myslet na odchod McLarenu k Hondě.

Mercedes vlastnil část McLarenu, teď už mu jen dodává motory, a i to letos skončí.

"Že se z nich stane náš soupeř, to není ideální situace," přiznal sportovní šéf německé automobilky Toto Wolff v rozhovoru pro Autosport. Při přípravách na novou sezónu ale zůstává tento fakt trochu stranou z praktických důvodů.

"Na začátku sezóny máme společný krátkodobý cíl - udělat naší pohonnou jednotku spolehlivou a výkonnou," připomněl. "Vítáme, že si všichni vyměňujeme informace a že máme stejný krátkodobý cíl, kterým je rychlá pohonná jednotka s výdrží."

Jakmile se situace stabilizuje, je možné, že Mercedes začne omezovat komunikaci s McLarenem. "Jak se to vyvine v průběhu sezóny, ten každodenní vztah, to se samozřejmě může změnit."

Mercedes si ale dává už delší dobu pozor, aby McLarenu nedával informace o motoru, které nemusí, čímž minimalizuje riziko, že by došlo k jejich zneužití Hondou. Wolff žádné komplikace neočekává.

"Nakonec jsme pořád soupeři na trati. Pořád je tu dost informací o vývoji motoru, které můžete sdílet, ale pak je tu také dost informací, které byste v žádném případě sdílet nechtěli, protože přejdou (McLaren) k Hondě. Ale očekáváme, že letos budou silní," dodal Wolff.

Doporučujeme

Články odjinud