Měli bychom na tom být lépe, přiznává Vettel

Měli bychom na tom být lépe, přiznává Vettel

Ferrari podle slov Sebastiana Vettela očekávalo v první kvalifikaci letošní sezóny formule 1 lepší výsledek, když si pro start Velké ceny Austrálie zajistil kompletní první řadu tým Mercedes.

Po velmi dobrých výsledcích v předsezónních testech vstupovalo Ferrari do nové sezóny v pozici favorita. Už ve volných trénincích však byl Mercedes před Scuderií a svou převahu ukázali Lewis Hamilton s Valtterim Bottasem také v kvalifikaci.

„Jsem překvapen, myslím, že každý je překvapen, možná i oni sami,“ řekl čtyřnásobný mistr světa Vettel.

„Myslím, že včera jsme neměli dobrý den, dnes to bylo lepší. Z pohledu ztráty a rychlosti to však bylo velmi podobné. Musíme to teď pochopil. Stále si myslím, že máme skvělý vůz. Měli bychom na tom být lépe, takže se těším na zítra.“

Ferrari podle Vettela nezaostává pouze v určité oblasti, myslí si však, že Mercedes je lepší v pomalých a středně rychlých zatáčkách, které okruh v Melbourne charakterizují.

„Nemyslím si, že rychlost na rovinkách je problém. Na rovinkách jsme konkurenceschopní, ztrácíme jen v zatáčkách. Těch je tu šestnáct a myslím, že jsou celkem rovnoměrně rozložené. Zatím jsou to více pomalejší a středně rychlé zatáčky, spíše než rychlé, což také ukazuje na obecně rychlý vůz. V pomalých zatáčkách zatím nemám takové vyvážení, jaké bych chtěl mít. Ani sebevědomí a důvěru, což tady také může udělat rozdíl.“

Nespokojený Leclerc ve třetí řadě

Do poslední chvíle se zdálo, že Charles Leclerc do svého prvního závodu ve Ferrari odstartuje vedle Vettela ze čtvrté pozice, ovšem Max Verstappen z Red Bullu svým posledním pokusem rozdělil oba červené monoposty a odsunul Leclerca na páté místo na roštu.

„Nejsem se sebou spokojen. V Q3 jsem neodvedl svou práci, což je podle mě škoda. V Q1 a Q2 to bylo z mé strany pozitivní. První pokus v Q3 byl celkem dobrý, ve druhé jízdě jsem ale udělal chybu a probrzdil jsem do první zatáčky. Je to škoda, top tři bylo rozhodně na dosah,“ říká Leclerc, který na okruhu v Albert Parku jede podruhé a stále se na něm učí.

„Je to velmi obtížné, protože všechny výjezdy jsou přes obrubník a klouže to. Minulý rok jsem se na této trati celkem hodně trápil, jsem si proto jistý, že to bude lepší,“ věří.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud