Měl jsem štěstí, že kolem mě zrovna nikdo nejel, přiznává Pérez

Měl jsem štěstí, že kolem mě zrovna nikdo nejel, přiznává Pérez

Pro McLaren byla Velká cena Koreje 2013 plná dramatických událostí. Oba piloti se museli potýkat s problémy, oba ale závod dokončili. Button na osmém, Pérez na desátém místě.

Oba piloti McLarenu dokázali i přes všechny problémy dokončit Velkou cenu Koreje 2013 na bodovaných příčkách. Jenson Button si na své konto připsal osmé místo, ze kterého měl vzhledem k situaci velkou radost: "Jsem opravdu rád, že jsem získal tyhle body, protože čtyři body jsou za dnešek skvělým výsledkem."

Mistr světa z roku 2009 však lituje, že se připletl do karambolu v prvním kole. "Zatáčka číslo tři vždycky byla během prvního kola něco jako bordel. A samozřejmě, stala se tam nehoda. Auto dostalo ránu, jelo ze široka a narazilo do mě. Ten kontakt poškodil moje přední přítlačné křídlo. Nezpůsobovalo mi to ale tolik problémů, co se týče udržení se s ostatními vozy vpředu, jenom to pak začalo hodně škodit teplotě, takže jsme museli ve čtvrtém kole zajet pro nový nos. To mě stálo trochu času," posteskl si pilot.

Ještě nešťastnější ze závodu ale odchází Buttonův týmový kolega Sergio Pérez. "Rozhodně jsme si dneska zasloužili víc, měli jsme obrovskou smůlu," stěžoval si Mexičan. Pérez měl v tu chvíli na mysli hlavně moment, kdy se mu na trati najednou rozletěla pneumatika, na které před tím odjel jednadvacet kol. Ojetá pravá přední pneumatika nejspíš nevydržela probrzdění, kterého se pilot jen chvíli před její explozí dopustil. Při tomto incidentu navíc došlo k poškození Pérezova předního přítlačného křídla.

"Bylo štěstí, že v tu chvíli kolem mě nebyla žádná další auta. Pořád je to ale z týmového pohledu velké zklamání. Jeden takovýhle incident nám zničil celý pokrok, jakého jsme během tohoto víkendu dosáhli," řekl Pérez zklamaně. 

Doporučujeme

Články odjinud