Měl jsem spíše nějaký tým koupit, přiznává Haas

Měl jsem spíše nějaký tým koupit, přiznává Haas

Gene Haas připustil, že by udělal lépe, kdy při svém vstupu do formule 1 koupil některý z týmů, než aby založil zcela nový tým.

Americký tým Haas F1 se za technické pomoci Ferrari stal prvním týmem, který do formule 1 vstoupil od sezóny 2010, kdy se na start postavily vozy týmů Lotus, Virgin a HRT.

Od zakládání zcela nového týmu přitom Geneho Haase odrazoval také šéf formule 1 Bernie Ecclestone, který mu doporučoval, aby spíše odkoupil již fungující tým.

„Bernie pořád říkal 'Proč prostě nekoupíš už existující tým?', což byl ve skutečnosti lepší nápad, protože v té době tam bylo jen deset týmů, takže z ekonomického pohledu by to bylo mnohem výhodnější,“ řekl Haas Autosportu a přiznal, že finanční bonusy za umístění v nejlepší desítce konečného hodnocení Poháru konstruktérů by se hodily.

„Bernie měl zřejmě pravdu, protože když jste mezi týmy v nejlepší desítce, plyne z toho pro vás spousta výhod. Nejen, že dostanete peníze ze 'Sloupce A', mohou vám ale také být proplaceny letenky na přepravu nákladu a osob v týmu. Týmy, které jsou tam už déle, se dočkají velké finanční pomoci.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud