Měl jsem situaci pod kontrolou, říká Vettel

Měl jsem situaci pod kontrolou, říká Vettel

Jenson Button sice v posledních kolech dramaticky snižoval svou ztrátu, avšak nikoliv dostatečně. Button je posledním soupeřem s matematickou šancí na titul. Vettel by ale rád slavil už v Japonsku.

Po závodě v Singapuru se zdá být téměř jisté, že jméno mistra světa pro sezonu 2011 budeme znát už 9. října. Vettelovi k jistotě stačí zisk jednoho bodu, případně nevýhra Buttona. Dnešní závod měl podle svých slov pod kontrolou a malý rozdíl mezi ním a Buttonem je způsoben zvolněním v poslední části závodu a předjížděním pomalejších jezdců.

"S výsledkem jsem velmi, velmi spokojen. Vůz byl po celý průběh závodu fantastický. Když jsme mohli jet naplno, zvyšovali jsme náskok. Ke konci jsem dojel pár vozů, které byly o kolo zpět a bojovaly mezi sebou, čili výsledný náskok není nijak velký, ale měl jsem to ve svých rukou. Tuhle trať zbožňuji, je to velká výzva a snad i nejdelší závod.

Auto bylo skvělé. Motor šlapal bez potíží, byli jsme v pohodlné pozici, což se zde hodí. Cítím se na to, že ten bod získám, ale musím pro to taky něco udělat. Pokud to bude pokračovat jako dosud, neměl by to být problém. Zatím ale není konec. Tým odvádí báječnou práci. Cítím se tu velice dobře, jsme na vrcholu. Nemáme žádný recept na úspěch, ale každý si musíme vzájemně věřit, spoléhat se na sebe a táhnout za jeden provaz. Tohle období si velice užívám. Vůz šlape a mám štěstí na povedené soboty a neděle," řekl Vettel.

Red Bull ale bojuje také o Pohár konstruktérů. O krůček blíž ho k celkovému vítězství popostrčil také Mark Webber, který dnes dojel na třetí pozici.

"Bohužel, letos se příliš často dostávám do situací, kdy se musím z hoší pozice probojovávat dopředu. V současnosti mi starty nejdou tak, jako tomu bylo loni. Musím na tom zapracovat. Podíváme se na to a určitě to zlepšíme. Musím se víc snažit, je totiž dost frustrující a riskantní vybojovávat ztracené pozice zpět, obzvlášť pak ve chvílích, kdy nefunguje DRS. V důsledku toho jsem dnes možná přišel o jednu pozici, Jenson měl silný poslední stint, takže by to byla zajímavá bitva. Seb si vítězství zasloužil. Umístění na stupních vítězů není špatné. Pochopitelně každý sní o vítězství, ale zde to pro mě obzvláště není jednoduché. Tento okruh mi příliš nesedí. Chtěl bych poděkovat chlapcům od nás, odvedli skvělou práci. Také ale chválím Renault, máme dosud stoprocentní spolehlivost - dobrá práce," prohlásil Webber.

Doporučujeme

Články odjinud