Měl jsem na pole position, věří druhý Verstappen | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Měl jsem na pole position, věří druhý Verstappen

Druhý Max Verstappen z Red Bullu je přesvědčen, že mohl získat pole position pro Velkou cenu Monaka formule 1. Svůj poslední pokus však nedokončil kvůli nehodě Charlese Leclerca.

Byl to právě Leclerc, který zajel v Q3 nejrychlejší čas. Ve svém posledním pokusu ale havaroval na výjezdu ze sekce plaveckého bazénu. Kvalifikace byla předčasně ukončena, na což doplatili jezdci jedoucí za Leclercem, kteří měli rozjeté poslední rychlé kolo. Mezi nimi byl také Verstappen.

„S červenou vlajkou to bylo samozřejmě smolné, protože jsem se v kvalifikaci cítil uvolněně. Myslím, že v prvním kole nikdo nezajížděl měřené kolo. Tak jsme to v podstatě plánovali, zajet dvě kola, a to třetí bude nejrychlejší,“ řekl Verstappen.

„Všechno šlo opravdu dobře, červené vlajky zničily šance na pole position, ale uvidíme. Zatím to ale byl velmi dobrý víkend.“

Pérez devátý

Druhý pilot Red Bullu Sergio Pérez skončil se ztrátou 1,227 sekundy na Leclerca devátý. Za Verstappenem zaostal o sekundu.

„V průběhu kvalifikace jsem se zlepšoval. Q3, část, o které jsem si myslel, že bude mít nejhladší průběh, byla nejhorší. Neposkládalo se to dohromady. Zdá se, že jsme se propadli a nezlepšili jsme se tolik, kolik jsme očekávali,“ řekl Pérez.

„Velmi jsem se potýkal s padajícími teplotami, takže jsme před Q3 změnili náš přístup a bylo to horší. V posledním pokusu v Q3 jsem se pak v posledním sektoru dostal do provozu a přišel jsem o kolo. Víme, jak důležitá je tady v Monaku kvalifikace, ale pokusím se odvést co nejlepší práci, abychom to zítra napravili.“

Doporučujeme

Články odjinud