Média rozjela další kolo spekulací okolo Schumachera

Média rozjela další kolo spekulací okolo Schumachera

Nejen německá média v těchto dnech pořádají doslova hon na neurology a snaží se z nich vydolovat jakékoliv hypotézy o stavu a budoucnosti Michaela Schumachera.

Michael Schumacher je nyní v univerzitní nemocnici v Lausanne na neurologickém oddělení profesora Richarda Frackowia. Tento člověk stejně jako celé oddělení patří mezi světovou špičku. Kromě toho je zde ale také další výhoda. Klinika je pouze asi půl hodiny od domu Schumacherovy rodiny u Ženevského jezera.

Oficiální informace, které dnes máme, říkají, že se Schumacher probudil z kómatu a že byl převezen na zmíněnou kliniku. Léčba sedminásobného mistra světa potrvá velmi dlouho, což potvrdil mluvčí nemocnice. 

Vše ostatní jsou spekulace. Jedny z nich přinesl v rozhovoru pro RTL bývalý pilot Olivier Panis, podle něhož Schumacer nebude ochrnutý. „Nebude upoután na invalidní vozík“, řekl doslovně. Zároveň ale Panis doplnil: „Pokud jde o jeho mozek, nevíme. Musíme být trpěliví.“ 

Podle italského deníku La Repubblica je Schumacher při vědomí pouze občas a komunikuje s rodinou pomoci očí. Je však potřeba zdůraznit, že se jedná o spekulace. Stejně jako je tomu v případě názorů odborníků, kteří nemají podrobné informace o zdravotním stavu Němce. Někteří jsou přitom skeptičtí. 

„Nevíme, co se myslí tím, že komunikuje. Otevřené oči nemusí nutně znamenat komunikaci“, říká finský neurochirurg Mika Niemela. 

Rodina už v den převozu varovala, že další oficiální informace nebude poskytovat. Nezbývá tak, než čekat a dopřát Schumacherově okolí potřebný klid. Ten bohužel díky převozu nemá. Zatímco zájem v Grenoblu spíše opadl, před nemocnicí v Lausanne se spousta fotografů pokoušela ulovit jakoukoliv fotku bývalého pilota formule 1.

Doporučujeme

Články odjinud