Mechanici McLarenu kritiku své práce ignorují

Mechanici McLarenu kritiku své práce ignorují

Podle sportovního ředitele McLarenu Sam Michaela nemá tým mechaniků, který přezouvá vozy během zastávek v boxech, důvod být skleslý, odvádí dobrou práci.

McLaren měl doposud zřejmě nejvíc problémů při zastávkách v boxech ze všech týmů, většinou se alespoň jednou za závod objeví něco, co jezdce v boxech zdrží. Naposledy ve Valencii ztratil Hamilton mnoho času při své druhé zastávce, protože selhal přední zvedák.

"Kluci ignorují veškerou kritiku, protože vědí, že jsou dobří. Už před výkonem ve Valencii jsme dosáhli nejlepšího stacionárního času v Montrealu," řekl Michael pro Autosport.

První Hamiltonova zastávka ve Valencii trvala jen 2,6 sekundy, což by měl být neoficiální rekord. Bez reakčního času jezdce, tedy do signálu k odjetí trvala jen 2,32 sekundy, což je o 11 setin sekundy rychlejší než předchozí rekord Mercedesu z loňské Koreje.

"Práce, kterou v současnosti odvádějí, je naprosto přesná, a já jsem to viděl přicházet poslední dva nebo tři závody. Interně jsme odvedli mnoho práce na procedurách a vybavení, hodně se snažíme. A teď jsme ve světě, kde hrají roli tisíciny sekundy, a ne desetiny. Teď je to stejně konkurenční jako aerodynamika."

Před domácím závodem v Silverstonu McLaren upraví zvedák vozu, protože k jeho selhání došlo zřejmě tak, že se mechanismus pro uvolnění vozu spustil kvůli kontaktu s částí vozu. Dojde také k výměně mechanika s pistolí u pravého zadního kola, protože ten se ve Valencii zranil o přední křídlo během jedné ze zastávek.

Michael však připomněl, že u pit stopů není cílem lámat rekordy, ale být konzistentní. "Nemáme za cíl to zvládat za 2,3 sekundy, než stihne jezdec reagovat, chceme být v průměru pod třemi sekundami. Když se podíváte, v čem jsme v posledních závodech chybovali a měli problémy, už je nemáme, protože se snažíme a zrychlujeme."

Doporučujeme

Články odjinud