McLareny odjely závod s poškozeným předním křídlem

McLareny odjely závod s poškozeným předním křídlem

Lewis Hamilton dojel v dnešní Velké ceně Koreje na druhém místě, během závodu si ale několikrát stěžoval, že jeho vůz není v pořádku. Pilotovy pochybnosti se po závodě ukázaly jako opodstatněné.

Šestadvacetiletý pilot McLarenu tento víkend překonal několikatýdenní období, ve kterém se mu moc nedařilo, a to jak v osobním, tak i v pracovním životě.  Výhrou ve včerejší kvalifikaci a druhým místem v dnešním závodě však pilot zavřel pusu kritikům a ukázal, že se s ním do budoucna rozhodně musí počítat.

"Myslím si, že Lewisova dnešní jízda byla naprosto inspirující," říká šéf McLarenu Martin Whitmarsh. "On sám to možná bagatelizuje, protože je perfekcionista a chtěl vyhrát, ale ustát kolo za kolem tak velký tlak rychlejšího auta, to byla jízda hodná nejlepších mistrů. Jeho finální umístění se možná zapíše do historických knih jen jako další druhé místo, ale neudělám žádnou chybu, když řeknu, že to byla fantastická jízda, dokonale jistá a perfektně odhadnutá," chválí svého pilota Whitmarsh.

Během závodu si Lewis Hamilton několikrát do vysílačky stěžoval na ztrátu přítlaku, inženýři však nemohli najít důvod těchto potíží. Po závodě si McLaren posvítil na Hamiltonovo auto a nestačil se divit.

 "Navíc nám ještě data ukázala, že během závodu ztrácel značné množství přítlaku z předního křídla," komentuje šéf McLarenu. "Po závodě jsme zkontrolovali Lewisovo přední přítlačné křídlo a objevili jsme, že díra v něm (ta po levé straně z pohledu jezdce) se zaplnila ztuhlou gumou z pneumatik. Bezpochyby za to mohly útržky na trati." Hamilton pak měl v závodě velké problémy s nedotáčivostí, což mu samozřejmě více poškozovalo pneumatiky.

Ani druhý jezdec McLarenu neměl své přední přítlačné křídlo v pořádku. Button však oproti Hamiltonovi utrpěl defekt předního křídla kvůli kusu kamene na trati. Tyto problémy pravděpodobně zavinily Buttonovy potíže při snaze předjet Marka Webbera.

"Nicméně dnešek ukázal, že máme velmi dobré závodní auto. Ale co je důležitější, dnešek ukázal, že máme dva brilantní jezdce, kteří budou bojovat od začátku až do konce a kteří se nikdy nevzdají," říká s hrdostí Whitmarsh.

 

Doporučujeme

Články odjinud