McLarenu scházel přítlak

Monako by týmu z Wokingu mohlo více vyhovovat.

Nepovedená kvalifikace týmu McLaren předpověděla nepovedený závod. Obavy fanoušků stříbrných vozů se naplnily, a tak McLaren opouští Španělsko bez bodů. Lewis Hamilton se sice vyhnul šlamastice v prvním kole, skončil však na smolném devátém místě. Heikkimu Kovalainenovi se nejspíše nechce odlepit smůla z pneumatik, závod totiž nedokončil.

"Dnešní závod nebyl jednoduchý, oproti nejlepším vozům nám schází přítlak. Trochu jsem se bál, když jsem musel přejíždět přes velké množství úlomků vozů v první zatáčce, naštěstí jsem z toho ale vyšel bez újmy. Byl to dlouhý a náročný závod. Neuvěřitelně těžké bylo udržet vůz na trati. Zvláště na konci druhého úseku závodu, kdy už byly pneumatiky zničené, to bylo jako jezdění na ledě. Podobné to bylo na samém konci závodu, kdy měkká směs pneumatik měla již jen velmi slabou přilnavost. Po celý závod jsem jel na sto procent. Devátá pozice proto pro tým není tou správnou odměnou. Doufáme, že v Monaku se nám bude dařit lépe, nejsou tam rychlé zatáčky, ve kterých jsme zde ztráceli nejvíc. Už se na ten závod těším," nechal se slyšet Hamilton.

"Vypadá to, že se teď ke mně štěstěna obrací zády. Byl to těžký víkend, vůz není tam, kde bychom ho chtěli mít. Pro všechny to bylo nesmírně náročné, ale takový je život. Neměli bychom ale zapomínat, že vůz od doby, kdy jsme zde v zimě testovali, prodělal razantní zlepšení a nakonec budeme bojovat s Jensonem a dalšími hochy na čele pole. Už se těším do Monaka, kde budu bojovat tvrději než kdy jindy. Nenechám se dneškem zdrtit," zůstává optimistou Heikki Kovalainen.

Doporučujeme

Články odjinud