McLarenu nepomohla ani úprava těsnění, znovu měl problémy

McLarenu nepomohla ani úprava těsnění, znovu měl problémy

Ani třetí den předsezónních testů v Barceloně neproběhl pro tým z Wokingu bez potíží.

McLaren byl ve svých přípravách na sezónu 2015 znovu zbrzděn, když i během třetího dne předsezónních testů v Barceloně nastaly problémy s rekuperační jednotkou MGU-K motoru Honda.

Již ve čtvrtek musel tým přerušit své jízdy kvůli potížím s těsněním kinetického motor–generátoru. V pátek byl ve svém programu limitován, neboť čekal na přepracovanou jednotku.

Ta byla do vozu instalována pro sobotní jízdy, potíže s těsněním se však vyřešit nepodařilo a McLaren musel znovu svůj program zredukovat.

Stáj z Wokingu ve svém prohlášení uvedla: „Po ranních jízdách vůz trpěl problémy s MGU-K podobnými těm, které jsme zaznamenali ve čtvrtek, takže jsme ho zaparkovali zpátky do garáže.

Po podrobné prohlídce jsme se rozhodli pokračovat v testování s omezeným výkonem MGU-K. Nové, přepracované těsnění by mělo dorazit a být aplikováno ještě dnes večer.“

I navzdory dalším potížím s hybridním systémem však McLaren najel slibných 59 kol s Fernandem Alonsem za volantem, nejvíce za své účinkování v testech na Katalánském okruhu.

Upravená komponenta dorazila na okruh ještě v době jízd, McLaren se však rozhodl nepřerušovat je a výměnu provést až pro poslední den, aby dnes v rámci možností najel co největší počet kilometrů.

Také v neděli bude v barvách McLarenu testovat Alonso.

Doporučujeme

Články odjinud