McLaren: Zaváhání z Valencie se v Silverstonu nebude opakovat

McLaren: Zaváhání z Valencie se v Silverstonu nebude opakovat

Po analýze GP Evropy McLaren věří, že ví, jak odstranit problémy, které vedly ke špatné výkonnosti. Navíc Silverstone je úplně jiný okruh, takže v týmu vládne mírný optimismus.

"Myslím, že jsme tam nevyužili svůj potenciál, proto to považuji za jednorázové zaváhání," řekl k závodu ve Valencii ředitel McLarenu Jonathan Neale. "Ostatní týmy se určitě zlepšily, ale tak to v tomhle sportu funguje. Když chvíli nejste ostražití, tak v první čtvrtině startovního pole je tempo vývoje divoké. To představuje další překážku a my jsme za to zaplatili. Ale v žádném případě nepochybuji o naší schopnosti být konkurenceschopní v Silverstonu."

Ve Wokingu vědí, proč v posledním závodě nedokázali bojovat o vítězství. "Auto jsme neměli nastavené správně. Měli jsme výkonnost na jedno kolo, což jsme ukázali v sobotu, ale pneumatiky nám nevydržely tak dlouho jako Ferrari a Red Bullu, což pro nás bylo zklamání," vysvětloval Neale. "Víme, proč tomu tak bylo, a něco jsme s tím udělali."

Anglický okruh je náročný na aerodynamiku, což by mělo McLarenu spíše vyhovovat také proto, že si přiveze nové díly. Rozhodovat o rozložení sil ale možná bude spíš změna v aplikaci pravidel, jež znemožní foukání difuzoru, když není plyn otevřený jezdcem.

"Máme pro auto několik vylepšení, aerodynamický komplet se zlepší, ale hádám, že oblasti techniky budou dominovat dopady, které bude mít na vozy změna pravidel o zatížení motorů," potvrdil Neale. "Kolegové z ostatních týmů o tom v médiích hovořili a spekulovali. Není pochyb o tom, že to ovlivní všechny top týmy, určitě nás, Red Bull už řekl, že je to určitě ovlivní. Klíčová otázka je, koho nejvíc."

"Nemyslím, že bychom se to dozvěděli dřív než v sobotu odpoledne, takže o tom nebudu spekulovat. Určitě to mělo velké dopady na všechny. My jsme se poučili z minulosti a využít to můžeme na podobných okruzích. Kluci by měli být optimisté, protože pro tento víkend máme pár skvělých úprav."

Doporučujeme

Články odjinud