McLaren: Žádné výmluvy, příští rok musíme vyhrávat

McLaren: Žádné výmluvy, příští rok musíme vyhrávat

Letošní sezóna nakopla McLaren a šéf týmu Martin Whitmarsh říká, že se to musí příští rok projevit výhrami v Grand Prix.

V roce 2013 nevyhrál McLaren ani jeden závod, což se mu stalo naposledy před sedmi lety. Podle Whitmarshe se to určitě nesmí opakovat v příští sezóně.

"Byl to dost těžký rok," přiznal v rozhovoru pro Sky Sports. "Dostali jsme pořádný kopanec do zadku a snad to bylo to, co jsme potřebovali. Pracujeme tvrdě, abychom příští rok už další nepotřebovali."

"Když máte špatný rok, musíte se podívat na všechno. Musíme dělat lepší práci na okruzích, musíme dělat lepší práci ve Wokingu při vývoji vozu. Myslím, že Mercedes odvede dobrou práci s pohonnou jednotkou, takže nemyslím, že budeme mít na co se vymlouvat. Musíme vyjet a příští rok vyhrávat. Na to jsme všichni soustředění."

Ovšem kvůli velkým změnám pravidel se obtížně předpovídá, jak na tom který tým bude. Výkonnostní cíle se těžko určují, protože je pořád možné dosahovat velkých pokroků v relativně krátké době.

"Příští rok to bude obrovský závod ve vývoji vozů," upozornil sportovní šéf týmu Sam Michael. "Kdybyste viděli křivky, které teď vidíme v aerodynamickém tunelu, všechny velmi strmě stoupají, u všech týmů to tak bude."

"Když je to takhle, víte, že to bude příští rok velmi těžký závod, takže i když začnete konkurenceschopní, v úvodních závodech uvidíte velké změny."

Doporučujeme

Články odjinud