McLaren výsledek kvalifikace nepřekvapil

Je ve stejné situaci jako v Melbourne.

Tým McLaren ani v Sepangu nemá po kvalifikaci příliš mnoho důvodů k radosti. Lewis Hamilton ani Heikki Kovalainen nedokázali postoupit do třetí části kvalifikace a zajeli až třináctý, respektive čtrnáctý čas. Lewis Hamilton ovšem prohlásil, že tyto pozice odpovídají momentálním možnostem vozu MP4-24.

"Od prvního závodu se nic nezměnilo, čili s podobnou pozicí jsme počítali. Auto se nechová zas tak hrozně, jen zkrátka nedokáže udržet rychlost při průjezdu zatáčkami. Nejsme ale úplně poslední, převodovka funguje, takže se můžeme zaměřit na závod."

Podobné pocity si z dnešní kvalifikace odnáší i Fin Heikki Kovalainen.

"Věděli jsme, že dostat se do první desítky by bylo velice obtížné. Faktem je, že zatím nemáme dostatečnou rychlost, abychom se tam prodrali, byť jsme se o to maximálně snažili. Jinak vše funguje dobře, tým odvádí dobrou práci a auto kousek po kousku vylepšuje. Očividně to ale nestačí."

Na otázku, zda se na týmu McLaren negativně podepsala aféra z Melbourne, za kterou byl Lewis Hamilton dodatečně diskvalifikován a vše vyústilo v odchod sportovního ředitele Dava Ryana, odpověděl Kovalainen následovně:

"To si nemyslím. O tomto víkendu se toho hodně událo. Myslím si ale, že se tým plně soustředil na svou práci, nerozptýlilo nás to. Pracovali jsme na nastavení a v trénincích vše probíhalo úplně normálně, nijak nás to neovlivnilo. Myslím, že tým v této složité situaci odvádí výbornou práci."

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh potvrdil, že stříbrné vozy ztrácí kvůli špatnému přítlaku a nedostatečné přilnavosti pneumatik. Nejvíce za předními týmy MP4-24 zaostává v nejrychlejších zatáčkách.

Doporučujeme

Články odjinud