McLaren vidí v Magnussenovi budoucího mistra světa

McLaren vidí v Magnussenovi budoucího mistra světa

Vedení týmu McLaren se v Austrálii ujistilo, že udělalo dobře, když do závodní sedačky posadilo nováčka Kevina Magnussena.

Původně měl vedle Jensona Buttona letos pokračovat Sergio Pérez, ale tým se rozhodl jej vyměnit a zariskovat nasazením nezkušeného Magnussena. Teď nelituje.

„Měl neuvěřitelný víkend,“ chválil šéf týmu Eric Boullier. „Neudělal jedinou chybu, jezdil jako vyspělý a zkušený jezdec. Musím říct, že jsem v úžasu, protože je mu teprve 21 a tlak zvládal velmi dobře.“

„Nebyl to jednoduchý víkend, podmínky byly náročné, ale jsem nadšený, zapůsobil na mě. Brilantní.“

k1.jpgk2.jpgk3.jpg

Šéf skupiny Ron Dennis je dokonce přesvědčený, že dánský pilot bude jednoho dne mistrem světa, pokud dostane k dispozici tu správnou techniku.

„Má vše, co je třeba, aby vyhrál šampionát, i když bude muset být v konkurenceschopném autě,“ řekl. „Byl to jen jeden závod a uvidíme, jak na tom bude po čtyřech závodech, ale nemám žádné obavy, co se jeho temperamentu, soustředění nebo nasazení týče. A je připraven udělat všechny potřebné oběti.“

Při svém debutu Magnussen porazil kolegu Buttona jak v kvalifikaci, tak v závodě. V cíli byl třetí, ale po vyloučení Ricciarda byl nakonec klasifikován jako druhý.

Doporučujeme

Články odjinud