McLaren věří v boj o tituly, Red Bull mu ho míní maximálně zkomplikovat

McLaren věří v boj o tituly, Red Bull mu ho míní maximálně zkomplikovat

V GP Austrálie vyčníval tým McLaren a potvrdil si, že letos by měl být vážným kandidátem na vítězství v šampionátu. Red Bull si je ale jistý, že není tak daleko, jak se mohlo zdát.

McLaren vyhrál šampionát naposledy v roce 2008 s Lewisem Hamiltonem a teď je přesvědčený, že má velkou šanci na další úspěch. "Můžeme vyhrát, pokud dokážeme auto dostatečně rychle zlepšovat," prohlásil šéf týmu Martin Whitmarsh. "Víme, že auto musíme vylepšovat v každém závodě. Máme několik velkých soupeřů: Red Bull, Ferrari, Mercedes a Lotus také vypadá silně. Je to hodně těsné, a tak by to mělo být."

McLarenu dodal na sebevědomí výkon v australské kvalifikaci a závodě. V sobotu neměl konkurenci a v neděli téměř také ne. Výsledková listina je zkreslená výjezdem safety caru, bez něj by Button viděl cíl pravděpodobně s více než desetisekundovým náskokem. A to podle vyjádření týmu musely oba vozy výrazně šetřit palivo.

Red Bull je ovšem přesvědčený, že McLaren dominovat nebude. "McLarenu se tady (v Melbourne) vždy dařilo," připomněl šéf stáje Christian Horner. "Vzpomeňte si, jak tu Lewis loni proháněl Seba většinu závodu. Myslím, že výkonnost budou ovlivňovat jednotlivé okruhy. Ale v s současnosti jsou týmy asi hodně vyrovnané."

Podle Hornera nemusí být Red Bull po prvním závodním víkendu zklamaný. "Naše závodní rychlost se jim (McLarenu) tu vyrovnala, i když ani jeden z našich jezdců nebyl úplně spokojený s vozem. Víme, kde se potřebujeme zlepšit, připravujeme hodně novinek, takže tento víkend byl pro nás v mnoha ohledech pozitivní, získali jsme druhé a čtvrté místo."

Red Bull doufá, že odlišný obrázek a především výsledek poskytne už tento víkend Malajsie. "Tady jsou krátké zatáčky, je to tu hrbolaté, zatímco tam je hodně rychlých zatáček. Malajsie je zkouškou pro aerodynamiku, takže to bude zajímavé. Očekáváme, že i tam bude McLaren rychlý, ale my snad budeme v lepší formě než tady v kvalifikaci."

Doporučujeme

Články odjinud