McLaren v úvodu sezóny nenaplnil svá vlastní očekávání

Tým McLaren po třech úvodních Grand Prix přiznal, že nesplnil své vlastní cíle. Dopustil se několika chyb, které se naštěstí pro něj výrazně nepodepsaly na umístění v tabulce šampionátu.

"Podle našich velmi vysokých standardů jsme v prvních třech závodech nenaplnili naše velmi vysoká očekávání," řekl šéf týmu Martin Whitmarsh. "A je tomu tak, i když máme závodní rychlost, která je podle nás nutná pro soutěžení na čele, a i když jsme vyhráli australskou Grand Prix."

"Může to znít velmi sebekriticky, vzhledem k tomu, že jsme na druhém místě šampionátu konstruktérů a Jenson s Lewisem jsou blízko čelu jezdeckého šampionátu. Ale odráží se v tom fakt, že u Vodafone McLaren Mercedesu chceme vždy excelovat."

Mezi úspěchy vyjmenoval Whitmarsh integraci Jensona Buttona do týmu, jeho vítězství v Melbourne a výkony Lewise Hamiltona. "Teď se chceme etablovat jako pravidelný účastník bojů na předních příčkách a pravidelně získávat maximální počet bodů," dodal Whitmarsh.

Zlepšení tým očekává už v Číně, stále mu jde zejména o kvalifikační výkon. Celkového pokroku s využitím potenciálu vozu dosáhl podle svých slov i Jenson Button. K tomuto závěru dospěl po analýze s pracovníky týmu ve Wokingu.

"Spolu s inženýry jsme naše znalosti MP4-25 zlepšili," řekl. "Víme, jak jemně ladit vyvážení vozu a jak ho měnit během závodního víkendu. Samozřejmě je to kontinuální proces, ale celkový dojem je takový, že jdeme vpřed, což je jako vždy pozitivní."

Doporučujeme

Články odjinud