McLaren v Malajsii předčil svá očekávání, ale Whitmarsh spokojený není

McLaren v Malajsii předčil svá očekávání, ale Whitmarsh spokojený není

Vůz MP4-28 se ve srovnání s Austrálií zlepšil, a to víc, než šéf McLarenu Martin Whitmarsh očekával. Radost mu ale kazí problémy v boxech.

Po výkonech z Melbourne McLaren zmínil možnost návratu k loňskému k vozu, ale po Malajsii je takové řešení mimo hru.

"Kdybyste mi ve čtvrtek řekli, že se velkou část závodu vyrovnáme rychlosti předních vozů, asi bych se radoval," cituje Whitmarshe Autosport. "Ale teď se tak necítím."

"Zahodili jsme páté místo, které jsme měli mít, snadno. Buď bychom Mercedesu zabránili v další zastávce v boxech, nebo bychom je hodně potrápili."

Whitmarsh v takový výsledek doufal s Buttonem, ale chyba při výměně kola vše zhatila a zkazila celkový dojem z formy týmu.

"Tento víkend jsme pokročili, o voze jsme se něco dozvěděli, a až budu mít odstup a zhodnotím si to objektivněji, asi z toho budu mít lepší pocit. Ale právě teď asi nejsem správně naladěný na to, abych byl tak pozitivní, jak bych být měl."

Ovšem boj o páté místo nemůže McLaren uspokojit dlouhodobě. "Pokročili jsme a musíme pokročit dál. Víme, že nevyužíváme potenciál auta, ale jezdci odvádějí výbornou práci. Musíme trochu pokročit. Neměli bychom být tam, kde jsme, takže musíme tvrdě pracovat a dostat se z toho," uzavřel Whitmarsh.

Doporučujeme

Články odjinud