McLaren už nepracuje na ničem, co by mu nepomohlo příští rok

McLaren už nepracuje na ničem, co by mu nepomohlo příští rok

Sportovní ředitel McLarenu Sam Michael připustil, že se inženýři týmu zaměřili už jen na příští rok, současný vůz slouží jen jako testovací prostředek.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh to už naznačil, když řekl, že v továrně tým pracuje jen na projektech pro budoucnost. Michael pak potvrdil, že současný mclaren je na vedlejší koleji.

"Slušně jsme zrychlili v Budapešti a znovu pak ve Spa," řekl pro Sky Sports. "Ale nejsme na tom tak, jak bychom chtěli. Jsme tu, abychom vyhrávali závody, ale to teď nemůžeme, protože auto není dost rychlé."

"Ale určitě začínáme vidět pokrok. Hodně našeho vývoje je zaměřeno na rok 2014, takže vše, co teď nasadíme na auto 2013, jsou jen věci, které nám pomůžou porozumět autu pro příští rok."

McLaren bude tedy ve zbytku roku pokračovat v prověřování konceptů pro projekt 2014, které se dají použít i na letošním monopostu.

"Budeme mít pár úprav, protože to je zcela jiná úroveň odporu vzduchu," řekl Michael o Monze. "Dosahujeme tam nejvyšší rychlosti, máte tedy jiné přední a zadní křídlo a vylepšení přední části vozu, aby vyhovoval tomu okruhu."

"Ale myslím, že další trať s vysokým přítlakem a další balík úprav přijde v Singapuru, takže Monza bude tak trochu jako přechodný závod."

Doporučujeme

Články odjinud