McLaren upravil vůz a doufá v menší výkyvy ve výkonnosti

McLaren upravil vůz a doufá v menší výkyvy ve výkonnosti

Po závodech v Austrálii a Malajsii se McLaren MP4-28 dočká úprav, které mají za cíl rozšířit jeho nejlepší výkony do širšího spektra podmínek.

Letošní monopost McLarenu dokáže chvílemi podávat špičkové výkony, ale ne dlouho, jeho chování je velmi nekonzistentní. Na to se ve Wokingu zaměřili před Čínou.

"Naše výkony v Austrálii a Malajsii nesplnily vysoké standardy, které máme u McLarenu," hodnotil šéf týmu Martin Whitmarsh. "Ale třítýdenní přestávka mezi druhým a třetím závodem byla užitečná, naplno jsme se snažili rozšířit naše chápání MP4-28 a věříme, že tento víkend dokážeme implementovat několik změn, které rozšíří jeho provozní okno a potenciálně zlepší jeho výkonnost."

Whitmarsh také pochválil všechny své zaměstnance za to, jak čelí těžkému období. "Schopnost týmu zareagovat byla příkladná, a jak jsem už řekl, chování Jensona a Checa je znamenité. Ukázali se být skutečnými vůdci, kteří inspirují, a jako skuteční ambasadoři týmu byli příkladní. Inženýři, designéři a mechanici také pracují neúnavně a pečlivě na odemykání potenciálu vozu. Věříme, že začínáme obracet list."

Platí to i pro Jensona Buttona, který chce v Šanghaji oživit své šance v šampionátu. "Je to srandovní, ale čínská Grand Prix je skoro jako nový začátek mé sezóny. Na začátku roku jsme si nemysleli, že z prvních dvou závodů přivezu dva body, ale myslím, že se všichni v týmu sebrali a vzali útokem řešení problémů našeho vozu. Víme, kde ztrácíme výkonnost, takže myslím, že se všichni těšíme na to, co dokážeme v Šanghaji."

Doporučujeme

Články odjinud