McLaren touží po domácím dvojitém vítězství, jezdci mají bojovnou náladu

McLaren touží po domácím dvojitém vítězství, jezdci mají bojovnou náladu

Lewis Hamilton a Jenson Button překonali zklamání z Valencie a věří, že dokáží v Silverstonu podat lepší výkon. Považují se za hlavní soupeře Sebastiana Vettela.

Po Grand Prix Evropy se oba jezdci McLarenu vyjádřili o domácím závodě s jistou dávkou skepse, ale teď už jsou mírní optimisté.

"Vím, čemu čelíme, ale nic není nemožné. Opravdu chceme dvojité vítězství, to by uspokojilo britský sport a fanoušky," uvedl Hamilton před Grand Prix Velké Británie pro BBC. "Bylo by to pro nás něco zcela mimořádného. Snad jednoho dne bude někdo jako já v mladší verzi vzhlížet v Silverstonu k fotce mě a Jensona na pódiu."

Vítězství v závodě se letos McLarenu podařilo už dvakrát, ale jiná věc je šampionát jako celek. "Není konec, dokud to neskončilo," komentoval Hamilton. "Teprve se blížíme polovině (sezóny), a pokud vyhrajeme všechny zbývající Grand Prix, tak zvítězíme v šampionátu. Máme velkou ztrátu, ale nic není nemožné."

Nevzdává se ani Jenson Button, jenž je Sebastianu Vettelovi v poháru jezdců nejblíž. "Má velký náskok, ale my se budeme pořád snažit," uvedl. "Máme fantastický tým, a pokud se budeme dál zlepšovat, můžeme pomalu Vettela stáhnout. Letos jsme Lewis a já jediní, kdo ho porazil. My jsme jeho soupeři."

V domácím závodě má Button stejné ambice jako týmový kolega. "Před domácím publikem chcete vždy být úspěšní," potvrdil. "Loni tam bylo moře červených čepicí McLarenu, což vyvolávalo emoce. Ta podpora byla skvělá a před fanoušky se chcete vždy předvést. Snad letos dokáži získat umístění na stupních vítězů."

Doporučujeme

Články odjinud