McLaren: Také letos se na voze objeví technické inovace

McLaren: Také letos se na voze objeví technické inovace

V loňském roce zavedl McLaren do formule 1 tak zvaný F-průduch, který všichni soupeři rychle zkopírovali. Letošní monopost z Wokingu přinese podle týmu další zajímavé novinky.

Pravidla pro letošní sezónu F-průduchy zakazují, místo nich budou zadní křídla nastavitelná. Základní rámec technických pravidel je víceméně stabilní už třetím rokem, ale podle McLarenu je stále prostor pro inovace.

"Pro rok 2011 máme nové regule a nejenže jim bude MP4-26 vyhovovat, ale také přinese pár novinek v reakci na příležitosti, které tato pravidla nabízejí," uvedl šéf McLarenu Martin Whitmarsh pro oficiální stránky formule 1. "Takže ano, budou tu jisté nové díly, ale asi si dokážete představit, že v tuto chvíli nehodlám prozradit žádné další detaily!"

Na vývoj svého vozu si McLaren vyhradil delší čas než soupeři ze špičky startovního pole, protože do prvních testů ve Valencii nastoupí s upravenou verzí loňského auta a teprve potom představí letošní monopost.

"Vývoj MP4-26 jde podle plánu a jeho prezentace proběhne 4. února. Následně podstoupí běžný proces testování," potvrdil Whitmarsh. "Domníváme se, že je tento harmonogram optimální s ohledem na to, abychom Jensonu Buttonovi a Lewisi Hamiltonovi poskytli co nejlepší komplet pro první závod v Bahrajnu."

Co se týče cílů pro letošní sezónu, jsou pro McLaren stejné jako vždy. "Naší misí je vyhrávat. Ale vyhrát pět závodů a skončit v poháru konstruktérů na druhém místě, pro nás není dostatečné vítězství," konstatoval šéf McLarenu. "Není třeba zdůrazňovat, že letos chceme být lepší. Jako vždy je nemožné cokoliv předpovídat, ale myslíme si, že jsme na dobré cestě, abychom byli konkurenceschopní. Ale své soupeře nikdy nepodceňujeme a jsme si jistí, že pracují stejně tvrdě jako my."

Doporučujeme

Články odjinud