McLaren svému vozu pořádně nerozumí, přiznává Button

McLaren svému vozu pořádně nerozumí, přiznává Button

V zimních testech McLaren občas tápe. Nastávají okamžiky, kdy svému vozu nerozumí a nedokáže s ním být rychlý.

McLaren působil na trati doposud poměrně dobře, ale v řadách týmu jistota nepanuje. "Je velmi náročné pochopit, jak na tom auto je. Chvílemi se chová dobře, jindy ne," prozradil Jenson Button.

"Hodně jde o pochopení vozu a jeho fungování, abychom zajistili, že pracuje tak, jak očekáváme. Občas se to nedaří."

Když se daří, je MP4-28 rychlý. Teď se wokingský tým musí naučit být konzistentní. "V Jerezu jsme předvedli rychlost, ale také jsme ukázali, že ji někdy nemáme. Nevíme, jak na tom jsme, a nemá smysl se srovnávat s ostatními. Musíme vyřešit své problémy a z vozu dostat maximum."

Potíže McLarenu trochu připomínají loňské trápení Ferrari. Spojitost s ním by se našla v podobě předního zavěšení. McLaren letos přešel na pull-rod, stejně jako to loni učinilo Ferrari.

Button uznal, že kdyby byl McLaren při vývoji MP4-28 konzervativnější, měl by na začátku sezóny velmi silné auto. "Ale myslím, že po třech nebo čtyřech závodech bychom přišli na to, že jsme na konci jeho vývojové křivky."

"Pro nás je vždy důležité auto přes zimu změnit, abychom měli v průběhu roku nový vývojový směr. Je to dlouhá sezóna s 19 závody. Je to o síle v průběhu celé sezóny, nejen v prvních několika závodech. Pořád doufám, že v Melbourne budeme konkurenceschopní."

Doporučujeme

Články odjinud