McLaren spoléhá před Singapurem na přísnější pravidla a vývoj vozu

Formule 1 zavítá na městský okruh do Singapuru, což by McLarenu mohlo vzhledem k výkonnosti v Maďarsku dělat starosti. Ale britský tým věří, že auto dokázal vylepšit a soupeře přibrzdí přísnější testování ohebnosti.

"Od Maďarska se hodně změnilo, hlavně došlo k výrazným úpravám pravidel v oblasti flexibility," připomněl Jenson Button. "Navíc inženýři v MTC (továrna týmu) odvedli hodně práce, aby našemu vozu více vyhovovaly pomalejší okruhy."

McLaren si přesto netroufá odhadovat, jestli dokáže udržet krok s konkurencí. "Těžko přesně říct, jak na tom v Singapuru budeme," řekl Lewis Hamilton. "Pokud se Monza nejvíc podobala tratím, jako je Kanada, pak má Singapur blízko k Monaku a Maďarsku, kde jsme se trochu trápili. Ale inženýři věří, že jsme pokročili, takže se těším, až změny vyzkouším v reálu. Tento závod by nám měl poskytnout jasnější představu o naší pozici v šampionátu pro posledních pět závodů."

Testy ohebnosti FIA zpřísnila už v Belgii a Itálii, ale jestli byly úspěšné, se ukáže až na pomalejších tratích, jako je právě Singapur. "Od Hungaroringu je to první závod na pomalém okruhu s velkým přítlakem," uvedl šéf týmu Martin Whitmarsh. "Také je to první trať pro vysoký přítlak od chvíle, kdy FIA zpřísnila pravidla o ohebnosti dílů karoserie, takže nám pravděpodobně poskytne jasnější obrázek o rozložení sil mezi vedoucími týmy poté, co jsme absolvovali dva méně reprezentativní závody v Belgii a Itálii."

Doporučujeme

Články odjinud