McLaren skončil předčasně a má velký problém

McLaren skončil předčasně a má velký problém

McLaren začal v Barceloně dobře. Zajížděl slušný počet kol i dobré časy. Před polednem ale přišla krize a velký problém.

V časomíře svítí u jména Jensona Buttona ve sloupci s počtem kol číslovka 21 a to se už dnes nezmění. Kvůli problému s pohonnou jednotkou (konkrétně MGU-K alias motorgenerátoru pro rekuperaci kinetické energie) musel Button dnes skončit předčasně.

McLaren musí nyní vyndat motor Honda, problém je totiž na těsnění MGU-K a je potřeba ho vyměnit. Na trať se proto už dnes McLaren nevrátí.

Problém je ale daleko rozsáhlejší. Komponenta bude muset být přepracována, což se do soboty nestihne. Zítra usedne za volant Fernando Alonso, ale moc kol asi McLaren neodjede. Problém se totiž bude patrně opakovat. 

„Tyto záležitosti jsou součástí testování,“ řekl Jasuhisa Arai pro Autosport. „Uděláme nejlepší možné změny v průběhu noci, abychom naplánovali co nejproduktivnější den zítra, kdy bude za volantem Fernando. Doufáme, že řešení bude připraveno na sobotu, aby mohli oba jezdci odjet větší počet kol – Jenson v sobotu a Fernando uzavře testy v neděli.“

Foto: McLaren Honda

Doporučujeme

Články odjinud