McLaren si stále stojí za rozhodnutím nasadit nový vůz později

McLaren si stále stojí za rozhodnutím nasadit nový vůz později

Navzdory problémům z testů šéf McLarenu Martin Whitmarsh odmítl, že se pozdější představení vozu MP4-26 zřejmě obrátilo proti týmu, jak naznačoval Lewis Hamilton.

Zatímco Red Bull, Ferrari a Mercedes jezdily se svými letošními auty již v prvních testech ve Valencii, McLaren nasadil letošní MP4-26 až do dalších testů v Jerezu. Problémy se spolehlivostí pak způsobily, že novinka z Wokingu odkroužila jen polovinu kilometrů ve srovnání s některými soupeři.

"Ve skutečnosti všechna rozhodnutí o konstrukci a provozu vozu F1 vycházejí z výpočtů a strategického vyvažování rizika," řekl Whitmarsh pro oficiální stránky formule 1. "V případě MP4-26 je jeden z nejdůležitějších faktorů výkonnosti, který se v roce 2011 týká všech týmů, zavedení nových pneumatik Pirelli."

"To je proměnná, o které jsme se domnívali, že ji lépe vyhodnotíme samostatně, když ve Valencii nasadíme loňský vůz, tedy platformu, kterou jsme už znali a rozuměli ji. Nakonec se první test ukázal jako velmi přínosný, získali jsme díky němu mnoho syrových dat, která od té doby analyzujeme. Takže i když uznávám, že nasazení MP4-26 bylo ovlivněno problémy se spolehlivostí, za rozhodnutím odložit jeho nasazení na druhé testy si pořád stojíme."

Lewis Hamilton a Jenson Button v posledních dnech vyjádřili obavy, že jim jejich vůz v současné formě neumožní bojovat o vítězství. Whitmarsh však takové soudy považuje za předčasné.

"Je prostě příliš brzy na to, abychom dělali závěry o MP4-26 nebo jakémkoliv jiném letošním voze formule 1," deklaroval. "Komentátoři se několikrát pokusili předpovědět výsledky závodů na základě časů z testů a nedopadli dobře. Já se k nim nehodlám přidat. Stačí říct, že jsme měli doposud během testů pár problémů se spolehlivostí, ale věříme, že teď jdeme správným směrem."

Doporučujeme

Články odjinud