McLaren si dal za cíl bodovat s oběma vozy

McLaren si dal za cíl bodovat s oběma vozy

Piloti wokingského týmu zaujmou na startovním roštu Velké ceny Bahrajnu desáté, respektive dvanácté místo. Oba dva pak věří, že by mohli protnout cílovou čáru na bodovaných příčkách.

Jensonu Buttonovi se podařilo i napočtvrté v řadě porazit v kvalifikaci svého kolegu Sergia Peréze a do zítřejšího závodu odstartuje z páté řady. “Dosud to byl pro nás velmi obtížný víkend, ale dnešní desáté místo je pro nás silným výsledkem,“ soudí Button.

Zdá se, že trápení McLarenu v úvodu letošní sezony pokračuje také v Bahrajnu, a proto bude britský pilot rád, když se mu podaří dojet na bodech. K dosažení tohoto cíle by mu mohla pomoci skutečnost, že oproti ostatní jezdcům bude mít na startu závodu výhodu v podobě volného výběru pneumatik.

“Zítra to pro nás bude náročný závod. Pojedu tak rychle, jak to jen půjde, nechci ale, aby toho lidé od nás příliš očekávali. Každopádně, z dneška si můžeme odnést nějaká pozitiva: v kvalifikaci jsme překonali Lotus, což bylo překvapením, a já budu zítra prvním vozem, který bude startovat na nových pneumatikách. To nám přináší lehkou strategickou výhodu stejně jako v Číně, takže doufám, že dosáhneme dalšího slušného výsledku.“

“Myslím, že oba máme šanci bodovat - bylo by skvělé, kdybychom Checo a já skončili zítra v nejlepší desítce,“ uzavírá Button.

Druhý jezdec McLarenu Sergio Pérez se mezi nejlepší desítku neprobojoval. S dosaženým výsledkem proto příliš spokojený není: “Kvalifikace byla velmi obtížná a bylo zklamáním nedostat se do Q3 jen o několik desetin vteřiny. Myslím, že jsme opravdu neměli rychlost, abychom skončili na startovním roštu o něco výš.“

A zatímco kvalifikační výkonnost jeho mclarenu nebyla nijak závratná, věří Mexičan, že v závodě samotném by to mohlo být o něco lepší. “Mám vůz nastavený tak, aby byl šetrný k zadním pneumatikám, takže si myslím, že naše závodní rychlost by měla být o něco více konzistentní. I tak bude stále těžké dostat se zítra na body, ale doufám, že budeme mít dobrý závod a podaří se nám na nich skončit,“ potvrzuje Pérez slova svého týmového kolegy.   

Doporučujeme

Články odjinud