McLaren se zelená, snižování emisí bere nejvážněji ze všech týmů

McLaren se zelená, snižování emisí bere nejvážněji ze všech týmů

McLaren je první tým formule 1, který získal ocenění organizace Carbon Trust za snižování emisí oxidu uhličitého.

Certifikát Carbon Trust Standard je udělován společnostem, které se v rámci své činnosti zavážou snižovat emise CO2. McLaren je prvním týmem ve formuli 1, který jej získal.

Podařilo se mu to díky tříletému programu, jehož prostřednictvím se McLaren Group zavázala, že každým rokem sníží své emise CO2 o 1500 tun, což představuje například uhlíkovou stopu sedmiměsíčního provozu aerodynamického tunelu nebo celoroční stopu divize McLaren Electronics, která vyrábí jednotnou elektronickou řídící jednotku pro všechny vozy formule 1.

Mezi opatření, která pomůžou dosáhnout požadovaných úspor, patří optimalizace klimatizace v továrně ve Wokingu (812 tun CO2 ročně), energeticky efektivní osvětlení (400 tun) a racionalizace zásobování stlačeným vzduchem v továrně (153 tun).

Na získání certifikátu Carbon Trust Standard pracoval McLaren od roku 2007 a patří mezi prvních 500 společností ve Velké Británii, které ho získaly. Pozitivní vztah McLarenu k životnímu prostředí se má projevit i na sportovním autě MP4-12C, podle šéfa silniční divize Antonyho Sheriffa bude tento vůz ve své kategorii nejefektivnější.

Doporučujeme

Články odjinud