McLaren se v kvalifikaci blýskl pouze nehodou Péreze

McLaren se v kvalifikaci blýskl pouze nehodou Péreze

Oba piloti stáje z Wokingu do posledního závodu roku odstartují z druhé poloviny pole. Pérez z dramaticky vypadající nehody vyvázl bez jakýchkoliv následků.

Sergio Pérez se loučí s McLarenem. Aby ale měla labutí píseň současného Pérezova angažmá sladkou tečku, bude potřebovat mnoho štěstí. Po nehodě ve druhé části kvalifikace totiž odstartuje až ze čtrnácté pozice.

"Těžko říct, ale řekl bych, že jsme si náš výjezd načasovali správně. Vůz ale nereagoval tak, jak by měl. Možná jsme špatně odhadli tlak v pneumatikách, protože neměly žádnou přilnavost. Moje nehoda v Q2 nebyla tak hrozná, jak možná vypadala. Jakmile jsem ztratil kontrolu nad vozem, vjel jsem na trávu a slabě narazil do svodidel. Nebyla to velká rána, vůz je poškozen jen lehce. Je to škoda, ale dával jsem do toho všechno. Věděl jsem, že to byla poslední příležitost na zajetí měřeného kola. Jel jsem na hraně. Myslím, že se zítra v podobných podmínkách můžeme posunout kupředu. Doufáme, že sezonu zakončíme v dobré formě," řekl Pérez.

Jenson Button se sice bouračce vyhnul, ani on ale nemůže být s výsledky sobotních bojů spokojen. Do závodu nastoupí z patnácté pozice na roštu.

"Většinu třetího tréninku jsme vynechali, abychom šetřili pneu. Zdálo se to jako rozumný krok, ale když se na to podíváme zpětně, zas tak rozumné to asi nebylo. Před kvalifikací jsme nic na přechodných pneumatikách nenajeli, takže jsme neměli představu o problémech, které nás postihnout. Ale po bitvě je každý generál. Jeli jsme s nízkým přítlakem, což nám taky nepomohlo. Včera nám to fungovalo, ale to nebylo tak mokro. Dnes to špatně ovlivnilo tlak v pneu. V Q1 to ještě celkem šlo. Ve druhé části ale déšť zesílil, a nešlo mi zahřát pneumatiky. Snad zítra dokážeme trochu zamíchat pořadím. Doufejme, že si dobře zazávodíme a že nestrávíme moc času za safety carem," prohlásil Button.

Doporučujeme

Články odjinud