McLaren se v Koreji zaměří na Webbera

McLaren se v Koreji zaměří na Webbera

Oba jezdci týmu McLaren jsou stále ve hře o titul, ale závodů zbývá málo. Proto se musí Hamilton a Button umístit v premiérové korejské Grand Prix před vedoucím jezdcem šampionátu Markem Webberem.

"Naším cílem tento víkend je umístit se na pódiu a potřebujeme být před Webberem," řekl závodní inženýr McLarenu Phil Prew. "Takže potřebujeme oba vozy vpředu, musí bojovat v kvalifikaci o přední řadu a pak v závodě získat umístění na stupních vítězů. Takový je cíl."

I kdyby se v kvalifikaci McLarenu nedařilo podle plánu, nemusí být vše ztraceno. "V posledních závodech jsme měli dobré starty, takže bychom se před první zatáčkou mohli dostat na dobré pozice," odhadl Prew. "A po startu jsou pak dvě dobré rovinky, během kola celkově tři, takže to vám dává příležitost dohánět a předjíždět."

McLaren očekává, že nejsilnější bude právě v prvním sektoru na rovinkách a v zónách tvrdého brzdění. Red Bull bude zřejmě lepší v točivých sekcích, které následují v dalších sektorech. Aby zvýšil své šance na úspěch, bude se McLaren snažit v pátek doladit úpravy, které nestihl pořádně otestovat v Suzuce, a nasadit je do závodu. Jedná se především o nové přední a zadní křídlo, drobné změny má i na mechanice vozu.

Výhodu by v závodě mohla přinést také odvážnější strategie ve vztahu k novému asfaltu. "Pokud bude přilnavost tratě horší, pak by mohlo fungovat nastavení s vyšším přítlakem. Ale někdo by mohl být odvážný a zvolit nižší přítlak v očekávání, že se přilnavost během závodu zlepší, čímž by se v závodě dostal do dobré pozice pro předjíždění," vysvětloval Prew. "Takže tu můžou vzniknout jisté příležitosti tím, že si zvolíte trochu odlišnou cestu."

Doporučujeme

Články odjinud