McLaren se údajně začal zajímat o Buttona

Norbert Haug to popírá.

Zatímco Ferrari potvrdilo, že jeho řady posílí v příštím roce Fernando Alonso na úkor Kimiho Räikkönena, trh s jezdci zůstává i nadále klidný. Další důležitý krok musí udělat buď McLaren, nebo Kimi Räikkönen.

Obě strany projevily o obnovení spolupráce zájem, ale podle britských médií neprobíhá vše hladce. A jelikož má údajně Jenson Button problémy dohodnout se s Brawnem GP na smlouvě pro rok 2010, otevírá se nová možnost.

Daily Mail přišel jako první se spekulací, že se McLaren obrátil na Jensona Buttona se zájmem udělat z něj týmového kolegu Lewise Hamiltona. Z takového spojení by údajně měl radost i Vodafone - hlavní sponzor týmu McLaren.

Button má mít potíže přesvědčit Rosse Brawna, že si zaslouží opětovné navýšení platu poté, co před začátkem letošní sezóny přijal snížení z 10 mil. liber o 50 až 70 procent (podle různých zdrojů).

Spekulace britského tisku však popřel Norbert Haug. "S Jensonem Buttonem jednání nevedeme, i když dokážu pochopit, že lidé v Anglii sní o anglickém týmu s dvěma mistry světa v kokpitu. Ale sny se neplní vždy," řekl.

V této souvislosti je však nutné připomenout, že jednání s jezdci probíhají, takže nelze vyloučit, že tato zpráva unikla do médií jako prostředek nátlaku. McLaren tak může chtít snížit Räikkönenovu cenu, nebo naopak Button může chtít zvýšit svojí cenu u Brawnu, vyloučeno není ani ovlivňování vstupu Mercedesu do stáje Rosse Brawna.

Doporučujeme

Články odjinud