McLaren se příští rok Indy 500 nezúčastní

McLaren se příští rok Indy 500 nezúčastní

Šéf stáje McLaren Zak Brown potvrdil, že se britský tým nezúčastní příštího ročníku závodu Indy 500.

Díky spolupráci Hondy s týmy McLaren a Andretti Autosport se mohl letošního ročníku nejslavnějšího závodu v kalendáři série IndyCar zúčastnit i Fernando Alonso, jehož ambicí je získat „trojkorunu“ motorsportu.

Od květnové účasti Alonsa a McLarenu v závodu na oválu ve „staré cihelně“ se spekulovalo o tom, zda – li se španělský dvojnásobný mistr světa F1 do Indianapolis vrátí znovu pokoušet štěstí již v příštím roce. Jeho tým McLaren se však v sezóně 2018 do dobrodružství s názvem Indy 500 nepustí.

Ambicí britského týmu je návrat do Indianapolis, šéf McLarenu Zak Brown ale potvrdil, že v příštím roce k němu nedojde.

„Pro rok 2018 byla tato možnost smetena ze stolu. Bude těžké zopakovat naši letošní účast s Fernandem. Mohli jsme se příští rok jako McLaren vrátit do Indy a připsat si další účast McLarenu v tomto závodě. To by ale nebyl ten McLaren, na který jsme pyšní. Když se do něčeho pustíme, tak jedině po způsobu McLarenu,“ řekl americký šéf britského týmu pro magazín Racer.

V budoucích plánech McLarenu figuruje plnohodnotný vstup do IndyCar na několik sezón. Proto nechce Zak Brown opakovat jednorázové účasti svého týmu pouze v Indy 500.

„Příště bych se rád zúčastnil více než jednoho závodu, více než pouze Indy 500. Kdybychom se rozhodli závodit pouze v Indy 500, tak bychom se zavázali alespoň k nepřetržité účasti po dobu deseti let. Koupili bychom auto a našli bychom si partnera. My bychom se ale raději účastnili dlouhodobě. Letos se jednalo pouze o jedinečnou příležitost, kterou jsme využili,“ doplnil Brown.  

Foto: Indy 500

Doporučujeme

Články odjinud