McLaren se omluvil Webberovi za problémy s řídící jednotkou vozu

McLaren se omluvil Webberovi za problémy s řídící jednotkou vozu

Elektronická řídící jednotka Red Bullu RB9 Marka Webbera byla v Austrálii v pořádku, ale problémy měl software, za což se McLaren dodatečně omluvil.

Red Bull Racing ihned po závodě v Melbourne prohlásil, že za Webberovy problémy s telemetrií a KERS mohla standardizovaná elektronická řídící jednotka (ECU) dodávaná McLarenem.

McLaren se poté ohradil s tvrzením, že ECU ve Webberově voze byla v pořádku a že problém byl s datovým systémem v garáži. To bylo bráno jako přehození viny na Red Bull.

McLaren však nyní vysvětlil, že se datový systém Red Bullu dostal do potíží v důsledku problémů se softwarem, za které převzal odpovědnost.

"Samotné elektronické jednotky fungovaly v Melbourne bez incidentů, ale nastal softwarový problém, kvůli kterému musel být u Red Bullu Racing restartován datový systém vozu Marka Webbera během zaváděcího kola," uvedl McLaren.

"To narušilo jeho přípravy na start závodu, za což se Markovi a týmu omlouváme. Spolupracujeme, abychom zabránili opakování."

McLaren Electronic Systems dodává ECU všem týmům formule 1. Letos po dohodě s FIA nasadil novou verzi, která byla vyvinutá s ohledem na požadavky nových motorů, které přijdou příští rok.

Doporučujeme

Články odjinud