McLaren se na domácí závod připravuje na Idiadě

McLaren se na domácí závod připravuje na Idiadě

Ve snaze co nejvíce uspět na domácí půdě testuje McLaren na poslední chvíli ve Španělsku, aby rozhodl, co nasadí v Británii.

Na španělský okruh tým vyslal Olivera Turveyho, aby na rovince testoval nejnovější díly.

"Jediný problém s naším vozem je nedostatek přítlaku, a ten se v současnosti snažíme vytvořit," vysvětloval ředitel McLarenu Jonathan Neale Autosportu. "Teď jsme na Idiadě. Přes oběd jsem mluvil s našimi lidmi, počasí je k nám vlídné a vypadalo to na produktivní odpoledne."

"Ale nejsme tam jen na testování dílů, ověřujeme si tam také chápání některých základních problémů. Počkáme si do pátku odpoledne v Silverstonu, abychom zjistili, co na autě zůstane pro sobotu podle toho, jak to bylo úspěšné. Do dnešního večera nebudeme vědět, jaký balík si přivezeme."

McLaren pracuje intenzivně na letošním voze, protože bez pochopení některých problémů riskuje, že bude chybovat i s autem 2014.

"Co se týče současného a příštího auta, pořád se hodně učíme," potvrdil Neale. Je tu několik programů pro tento vůz, které pojedou až do pozdější fáze sezóny a které jsou důležité i pro příští rok."

"Nenajdeme žádné zázračné řešení. Hodně se snažíme, ale realita je taková, že na čelo startovního roštu ztrácíme pořád hodně."

Cílem McLarenu pro domácí závod je umístění v první desítce.

Doporučujeme

Články odjinud