McLaren se musí zlepšit, shodují se Button s Hamiltonem

Tým z Wokingu stále drží vedení v šampionátu, uvědomuje si ale, že výsledky jako v Hockenheimu k vítězství stačit nebudou.

Lewis Hamilton, současný lídr šampionátu, dojel čtvrtý. Na vítězného Alonsa nabral ztrátu téměř sedmadvaceti vteřin. Mistr světa z roku 2008 přiznává, že v Německu McLaren na lepší výsledek jednoduše neměl.

"Na startu jsem dělal, co jsem mohl. Bylo mi jasné, že to je okamžik, kdy se můžu posunout dopředu. Kluci vpředu byli bohužel neskutečně rychlí, určitý posun se mi ale přesto povedl. Byl to hodně těžký závod. Auto se nechovalo nejlépe a týmy Ferrari a Red Bull byly velice rychlé. Doufali jsme, že v závodě budeme ztrácet méně než v kvalifikaci. To se sice potvrdilo, ale stále potřebujeme zrychlit, abychom se dokázali svých největších rivalů držet.

Musíme zjistit, v jakých oblastech se můžeme zlepšit. Je ale nutné to udělat co nejrychleji. Dnes jsme udělali maximum. Teď nezbývá nic než pracovat ještě tvrději a dostat se před naše soupeře," řekl Hamilton.

V podobném duchu se vyjádřil i Hamiltonův kolega Jenson Button:

"Start se mi povedl, od čáry jsem se odlepil výborným způsobem. Před první zatáčkou bojoval Sebastian s vozy Ferrari a poměrně brzo šlápl na brzdu, až jsem měl co dělat, abych do něj nenaboural. Musel jsem se pokusit mu vyhnout. První zatáčku jsem proto projel zeširoka. Přišel jsem o tři pozice, ale jednu se mi naštěstí podařilo rychle získat zpět.

Před zastávkou v boxech se mi dařilo pečovat o pneumatiky. Do boxů jsem zajel pozdě, což byla strategie, jakou jsme si naplánovali už před závodem. Po návštěvě mechaniků jsme na tom s Lewisem po stránce časů byli hodně podobně. Odstup mezi námi se ustálil na dvou vteřinách. Nemohl jsem ale jet rychleji, protože jsem v závěsu za jiným vozem ztrácel přítlak. Lewis i já jsme předvedli, že jsme z vozu dostali maximum. Problém je ten, že auto momentálně na špičku nestačí."

Doporučujeme

Články odjinud