McLaren se chystá nasadit vyšší nos, který testoval v Mugellu

McLaren se chystá nasadit vyšší nos, který testoval v Mugellu

Nová verze nosu MP4-27 se v testech osvědčila, a tak se McLaren rozhodl, že s ní bude závodit v Grand Prix Španělska tento týden.

McLaren si zvýšený nos vyzkoušel poslední den testů v Mugellu (více zde) a dnes potvrdil, že s ním hodlá pokračovat. "Je tu slušná šance, že ho v neděli uvidíte, naši (závodní) jezdci si ho vyzkouší poprvé," potvrdil šéf týmu Martin Whitmarsh. "Z Mugella se nám dostala zpětná vazba, takže máme data pro jeho nastavení, a výkonnost na trati to přináší."

Whitmarsh přiznal, že se jeho tým nechal inspirovat konkurencí, která má nos vyšší od začátku sezóny. "Trochu to tak je, ale myslím, že když se podíváte na detaily, výška přední části nosu je jen malou součástí celého nového kompletu předního křídla. Takže máme celou řadu věcí."

Proč je vyšší nos lepší, vysvětlil šéf McLarenu následovně, jde především o ovlivňování aerodynamiky vzadu: "V dnešní době je to kritická oblast vozu, snažíte se dosahovat i těch nejmenších zlepšení. Zadní část vozu je dost omezená pravidly, takže často můžete získat více výkonu řízením toku vzduchu, který na ni přichází, než samotným vývojem této části."

K lepším výkonům mají McLarenu pomoci nejen technické změny na voze, ale také vylepšené zastávky v boxech. Cílem je samozřejmě odstranit chyby, ke kterým docházelo při výměně kol.

"Podívali jsme se na to, co jsme dělali, a provedli jsme v týmu a procesech několik změn. Uvidíte je v neděli v Barceloně," dodal Whitmarsh s tím, že na nedostatek zájemců o pozici mechanika s pistolí si stěžovat nemůže.

Doporučujeme

Články odjinud