McLaren se chystá dát Red Bull k soudu

McLaren se chystá dát Red Bull k soudu

McLaren má v plánu dát svého rivala Red Bull k soudu kvůli sporům o ředitele aerodynamiky Dana Fallowse.

Tým se základnou ve Wokingu se po poradě s právníky rozhodl dát k soudu svého rakouského soupeře. Red Bull totiž přebral McLarenu Dana Fallowse, který vloni v srpnu podepsal s McLarenem smlouvu a přislíbil, že pro britskou stáj začne pracovat letos v březnu. Rakouská stáj však minulý týden oznámila, že Fallows bude pokračovat v práci u nich a k McLarenu se nepřipojí. McLaren tak cítí, že byl podveden.

„Bohužel se zdá, že McLaren teď nebude mít jinou možnost než dát Red Bull k nejvyššímu soudu, který bude s Red Bullem projednávat závažné otázky ohledně morální zásadovosti a smyslu pro fair play,“ řekl Dennis v rozhovoru pro Autosport.

„Abych byl upřímný, je to pro nás naprosto neakceptovatelné. Jen pár dní před svým začátkem u nás, a navzdory legálně podepsané smlouvy s McLarenem, nás těsně před odchodem z Red Bullu a příchodem do nového domova ve Wokingu najednou informoval, že pro nás už pracovat nechce.

Problém je, že neměl žádný legální podklad pro to, aby udělal tenhle U-obrat, protože už před tím formálně přijal naši nabídku a i se nám upsal smlouvou. Horší je ještě to, že na naše snahy kontaktovat ho odpověděl hrobovým tichem. Záhada byla rozluštěna několik týdnů poté, kdy Red Bull oznámil, že bude jejich ředitelem aerodynamiky,“ vysvětlil problém Dennis.

Doporučujeme

Články odjinud