McLaren se chce pokusit dohnat Red Bull ještě letos

McLaren se chce pokusit dohnat Red Bull ještě letos

McLaren stále bojuje alespoň o páté místo v šampionátu, ale pro zbytek sezóny má daleko ambicióznější cíle.

Čeká nás Monza a pak kolotoč formule 1 až do únorových testů a květnové GP Španělska opustí starý kontinent. První zastávkou bude na přítlak náročný Singapur. Právě tam chce McLaren přivést velký balík úprav.

Eric Boullier věří, že McLaren bude moci bojovat s Ferrari, Williamsem a také snad s Red Bullem.

„Je pravdou, že dostat se před Force Indii byl krátkodobý cíl, ale není to konečná ambice,“ řekl Boullier v telefonním rozhovoru s novináři. McLaren prý chce mnohem silnější závěr sezóny ve srovnání s první polovinou ročníku.

„Naše auto funguje docela slušně na okruzích s nízkým přítlakem, jako bylo Spa a jako bude snad Monza, ale od Singapuru budeme mít další velký upgrade auta, který jak doufám, přinese vše, co si slibujeme.“

„Budeme mít ještě pár aktualizací před koncem sezóny, které by nás měly dostat určitě před Force Indii, ale také nám umožnit bojovat s Ferrari, Williamsem a možná Red Bullem.“

„Nemám tušení, jestli se dostaneme na stupně vítězů do konce sezóny, ale pokud budeme dělat dobře svou práci, tak je to možné,“ uzavírá Boullier.

Stupně vítězů jsou sice hezké, ale pro tým je důležité hlavně umístění v šampionátu a je otázka, zda se McLaren může ještě někam reálně posunout. Na čtvrtý Williams ztrácí 45 bodů, na Ferrari 55 a na Red Bull dokonce 149.

 

Doporučujeme

Články odjinud